38. Tavaszi Túra
A Tavaszi Hérics Gyermekalapítvány a Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola és számos helyi aktivista közreműködésével az idén
38. alkalommal megrendezi meg honvédelmi akadályversenyét
Tavaszi Túra 2022. néven.

A verseny

A Tavaszi Túra honvédelmi akadályverseny Sárisápon (Komárom-Esztergom megye) kerül megrendezésre. A versenyt A Tavaszi Hérics Gyermekalapítvány szervezi.A TT 
meghívásos rendszerű honvédelmi akadályverseny. A résztvevő csapatok tagjai egy oktatási intézmény 5-8 osztályos (U15) tanulói lehetnek. A nemek aránya: két fiú - két lány. Ettől eltérni a gyengébb nem irányában lehetséges.

 


A versenytáv 3-4 kilométer között várható. 2021-ben 12 (vagy 13) állomás feladatát kell leküzdeni, megoldani, végrehajtani a versenyzőknek. A feladatok elméleti és gyakorlati jellegűek. Kb. 20-80% arányban. A csapatot felnőtt kíséri.
A vírushelyzet miatt a résztvevők körét idén erősen korlátozzuk. Kizárólag a helyi és a szomszéd községek iskoláinak csapatai vehetnek részt.
A feladatokat ebben az évben is közzéteszi a rendezőség. Áprilisban két hét jelentkezési idő áll rendelkezésre a csapatok szervezésére.
A helyszín még nem eldöntött, erről még tárgyalások folynak.
  


Sárisáp Község

Katonai Emlékpark Pákozd

Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság

Katasztrófavédelem

Országos Mentőszolgálat

Rendőrség
© 1983 - 2022 Tavaszi Túra, Sárisáp
Támogatásként készítette és üzemelteti: Gregor Tamás (InterPont Plus Kft.)