37. Tavaszi Túra
A Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola "A Sárisápi Gyerekek Jövőjéért" alapítvány, és számos helyi aktivista szervezésében az idén 37. alkalommal kerül megrendezésre honvédelmi akadályversenyünk Tavaszi Túra 2020. néven.

A verseny

A Tavaszi Túra honvédelmi akadályverseny Sárisápon (Komárom-Esztergom megye) kerül megrendezésre. A versenyt A Tavaszi Hérics Gyermekalapítvány szervezi.A TT 
meghívásos rendszerű honvédelmi akadályverseny. A résztvevő csapatok tagjai egy oktatási intézmény 5-8 osztályos (U15) tanulói lehetnek. A nemek aránya: két fiú - két lány. Ettől eltérni a gyengébb nem irányában lehetséges.

 


A versenytáv 6-7 kilométer között várható. 2019-ban 16 (vagy 17) állomás feladatát kell leküzdeni, megoldani, végrehajtani a versenyzőknek. A feladatok elméleti és gyakorlati jellegűek. Kb. 30-70% arányban. A csapatot felnőtt kíséri, aki lehet pedagógus, szülő, vagy egyéb felnőttkorú személy. A rendező iskola kettő, a meghívott iskolák egy-egy csapattal vehetnek részt.A feladatokat ebben az évben is közzé teszi a rendezőség. Márciusban két hét jelentkezési idő áll rendelkezésre. A nevezési időszak lejártával az üres rajthelyek sorsáról a rendezőség dönt: 1. üresen marad, 2. több helyi csapat indul, 3. az érdeklődők körében újra meghirdeti. 1-3 opciók közül egy 3 fős rendezői bizottság dönt. A 3. verzió esetében ekkor lehet nevezni az intézmények második csapatát, A jelentkezők között az időrend dönt.
  


Sárisáp Község

Katonai Emlékpark Pákozd

Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság

Katasztrófavédelem

Országos Mentőszolgálat

Rendőrség
© 1983 - 2020 Tavaszi Túra, Sárisáp
Támogatásként készítette és üzemelteti: Gregor Tamás (InterPont Plus Kft.)