35. Tavaszi Túra
A Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola "A Sárisápi Gyerekek Jövőjéért" alapítvány, és számos helyi aktivista szervezésében az idén 35. alkalommal kerül megrendezésre honvédelmi akadályversenyünk Tavaszi Túra 2018. néven.

A verseny

A Tavaszi Túra akadályverseny Sárisápon (Komárom-Esztergom megye) kerül megrendezésre. A versenyt "A Sárisápi Gyermekek Jövőjéért" Alapítvány, a Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola és helyi aktivisták szervezik. Támogatja Sárisáp Község Önkormányzata.A TT 
meghívásos rendszerű honvédelmi akadályverseny. A résztvevő csapatok tagjai egyazon alapfokú oktatási intézmény 5-8 osztályos (U15) tanulói. A nemek aránya: két fiú - két lány. Ettől eltérni csak a gyengébb nem irányában lehetséges.

 


A versenytáv 8-10 kilométer között várható. 2018-ban 21 állomás feladatait kell leküzdeni, megoldani, végrehajtani a versenyzőknek. A feladatok elméleti és gyakorlati jellegűek. Kb. 20-80% arányban. A csapatot felnőtt kíséri, aki lehet pedagógus, szülő, vagy egyéb felnőttkorú személy. A rendező iskola kettő, a meghívott iskolák egy-egy csapattal vehetnek részt.A feladatokat ebben az évben előre nem teszi közzé a rendezőség. Áprilisban két hét jelentkezési idő áll rendelkezésre. A nevezési időszak lejártával az üres rajthelyek sorsáról a rendezőség dönt: 1. üresen marad, 2. több helyi csapat indul, 3. az érdeklődők körében újra meghirdeti. 1-3 opciók közül egy 3 fős rendezői bizottság dönt. A 3. verzió esetében ekkor lehet nevezni az intézmények második csapatát, A jelentkezők között az időrend dönt.
  


Sárisáp Község

Katonai Emlékpark Pákozd

Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság

Katasztrófavédelem

Országos Mentőszolgálat

Rendőrség
© 1983 - 2018 Tavaszi Túra, Sárisáp
Támogatásként készítette és üzemelteti: Gregor Tamás (InterPont Plus Kft.)