36. Tavaszi Túra
A Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola "A Sárisápi Gyerekek Jövőjéért" alapítvány, és számos helyi aktivista szervezésében az idén 36. alkalommal kerül megrendezésre honvédelmi akadályversenyünk Tavaszi Túra 2019. néven.

A verseny története

Az első akadályverseny 1983-ban volt. Azóta is évi egy alkalommal kerül megrendezésre, kezdetben a március 15-i ünnepséghez kötődött, később eltolódott a kedvezőbb időjárás miatt április első felére. 2014-től tovább toltuk május elejére. A rendezvény fő célja a honvédelmi és hazafias nevelés, a játék és szórakozás.

2002-óta vándorkupáért folyik a küzdelem, melyet eddig nyolc oktatási intézmény csapata nyert el.  A 2010-es XXVII. Tavaszi Túrára vadonatúj vándorkupát ajánlott fel a rendezőség, mert a korábbit 2009-ben harmadik alkalommal nyerte el a sárisápi iskola csapata. A második vándorkupát 2015-ben szintén harmadik alkalommal nyerte el a békéssámsoniak csapata. 2016-tól már a harmadik vándorkupáért folyik a küzdelem.Az utóbbi tíz évben nőtt a résztvevő iskolák száma, a feladatok is érdekesebbek és sokrétűbbek lettek, a támogatottság nőtt. Köszönet ezért az együttműködő civil-, társadalmi- és rendvédelmi szervezeteknek, valamint a bőkezű szponzoroknak.2017-ben a XXXIV. Tavaszi Túrán öt megyéből 17 általásos iskola 20 csapata vett részt.


Sárisáp Község

Katonai Emlékpark Pákozd

Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság

Katasztrófavédelem

Országos Mentőszolgálat

Rendőrség
© 1983 - 2019 Tavaszi Túra, Sárisáp
Támogatásként készítette és üzemelteti: Gregor Tamás (InterPont Plus Kft.)